HTW-stævne på SIR

Søndag 29. oktober holder SIR stævne i den nye disciplin HTW.

ALLE kan være med.

Se klasser, bestemmelser og info om tilmelding længere nede.

Hvad er HTW?

HTW er en helt ny breddedisciplin fra Dansk Rideforbund. HTW er forkortelsen for HesteTeamwork og er en blanding af trec og andre breddeaktiviteter. Til dette stævne fokuserer vi på aktiviteterne parkour og miljø:

Hvad er parkour?

Parkour er en række af øvelser, der stammer fra agility og trec. Det går ud på at vise tillid mellem hest og rytter, at vise hvordan rytteren samarbejder med hesten, og hvordan rytteren kan styre hesten igennem forhindringerne. Man rider på hesten igennem forhindringerne.

Eksempler på parkour-øvelser, der er med til stævnet:

-       Ride hesten igennem en passage af bomme, der er 90 cm bred

-       Ride hesten igennem en labyrint af bomme

-       Ride slalom

-       Ride over dæk

Hvad er miljø?

Miljø går ud på at hjælpe hesten til at passere ”farlige” ting roligt. Det er vigtigt at hesten lærer at bevare roen og følge sin fører, selvom der er noget, der er farligt, og det er vigtigt for føreren af hesten at lære, hvordan man bedst hjælper hesten.

Eksempler på miljøøvelser, der er med til stævnet:

-       Mønstre hesten

-       Føre hesten over en bro

-       Bakke hesten

-       Gå forbi paraplyer

De øvrige øvelsesbeskrivelser kan ses på rideforbund.dk, og de bliver også forklaret inden klassen til stævnet.

Elevryttere må starte klasse 1 og klasse 3.

ALLE kan deltage – man behøver ikke gennemføre alle øvelser.

Skærmbillede 2017 10 11 kl. 09.48.06