Ridning i Vesterskoven

NYT NYT NYT! Fra og med 8. juli 2016 er ridning tilladt på ALLE skovens veje. Det vil sige, at der nu ikke længere er forbud mod at ride på de brede grusstier i Vesterskoven. Forbudsskiltene vil blive taget ned hen ad vejen.

• Hent kort og folder over ridning i Silkeborg Vesterskov her!
  • Tag ned i skridt og hold til højre, når du passerer andre ryttere, gående, cyklister, barnevogne etc.
  • Husk altid at bære CE godkendt ridehjelm og eventuelt sikkerhedsvest, når du drager ud i naturen.
  • Rider du alene i skoven er det altid en god idé at give rideskolens personale besked og samtidig oplyse varigheden af din tur. Hav altid en mobiltelefon med dig.
  • Ridning i den ”store skov” er tilladt, når du er 16 år eller har tilsagn fra dine forældre eller er ifølge med person over 18 år
  • For ryttere på lejet hest/pony er ridning i skoven kun tilladt efter aftale med ridelærer

”Den store skov” er den skovdel du befinder dig i, når du krydser Gjessøvejen.

• Udover de markerede ridestier, er det tilladt at ride i de åbne bøgeskovsarealer. (Befinder du dig i den sydlige del af Silkeborg Vesterskov – retning mod Gjessø – skal du være opmærksom på, at der her findes mange usynlige kildevæld, som kan være til stor fare for hesten og dig. Er du ikke kendt i området, så bliv på de markerede ridestier).
  • Du må ikke ride på de faste grusveje. Heste i hurtige gangarter, som trav, tølt og galop, ødelægger skovvejene for cyklister, barnevogne, kørestole og dårligt gående og koster Statsskoven en formue at reparere. Hvis grusvejspassage er uundgåeligt, så rid venligst i vejrabatten eller i midten, og KUN i skridt.
  • Du må ikke ride på de naturlige volde, springe statskovbommene, de af skovvæsnets opbyggede (sten)diger eller træstabler/kævler som er opstillet/fældet af skovvæsnet.
  • Du springe grøfter og vindfælder (naturligt væltede træer), som er placeret på de tilladte ridestier eller i de åbne bøgeskovsområder.
  • Vis hensyn over for andre og naturen.

Skovudvalget og bestyrelsen opfordrer til, at ovenstående bliver overholdt. På denne måde vil SIR’s medlemmer også være velkomne i Silkeborg Skovene i fremtiden. Uhensigtsmæssig rideadfærd i Silkeborg Skovene kan - i værste fald – føre til at SIR’s medlemmer bliver nægtet adgang i Statsskovene.

Her er en række gode råd til, hvordan man rider sikkert og forsvarligt i naturen -Sikker ridning i skoven