Holdinddeling

I Silkeborg Rideklub stræber vi efter at niveau inddele rideholdene. Dette gøres i et forsøg på at give en forståelig og brugbar undervisning til den enkelt elev, der hvor denne befinder sig i rytteruddannelsen.

Niveau 1 : Nybegynder m. trækker (helt nye)

• Der forventes hjælp fra forældrene med opsadling og trækning af ponyen. Eleverne lærer balance og fortrolighed.

Niveau 2 : Begynder (ride uden trækker, trave selv)

• Der forventes stadig hjælp fra forældre til opsadling. Eleverne lærer diagonal, lidt let øvelser.

Niveau 3 : Let øvet (trav øvelser, galop påbegyndes)

• Det forventes at forældrene ikke opholder sig i ridehallen underundervisningen. Eleverne lærer rytterens holdning, nedsidning, præcision af øvelser, samt galop.

Niveau 4 : Øvet (galop selv, fri volte)

• Det forventes at forældrene ikke opholder sig i ridehallen underundervisningen. Eleverne lærer tempovekslinger, fri volte, galop selv, øvelser i galop, skovtur.

Niveau 5 : Udslusningshold (Overgang til evt. enetimer eller anden videreudvikling)

• Det forventes at forældrene støtter op om deres børn og hjælper dem videre i deres ride karriere. Eleverne lærer øvelser i bøjning af hesten, påbegyndelse af sidebevægelser, selvstændig ridning.

Dressur:

En dressurtime varer 60 min. Eleverne undervises ud fra niveauopdelte hold.

Påklædning

Ridehjelm, ridebukser, ridestøvler eller korte støvler med leggins og meget gerne sikkerhedsvest.

Generelt:

• Alle elever har ret til én prøvetime.
  • Der må først siddes op på ponyerne når underviseren er i hallen.
  • Det er underviseren, der har ansvaret under en undervisningstime.

Spring:

En springtime varer 45 min, incl. opvarmning. Derudover kan der være fælles opstilling samt oprydning af bane.

Timerne er planlagt efter et max antal elever (5) på holdet, derfor vil timerne være kortere hvis der er færre ryttere, men springtræningen vil være ens.

Hvorfor varer timen kun 45 min?

Det er mere fysisk krævende for en hest at springe, end at ride dressur i elevskolen. Vi vil gerne passe på vores ponyer og dermed bevare deres lyst til at arbejde, og har derfor fastlagt timerne til at være 45 min. Derudover skal det tilføjes, at det også for rytteren kan være mere fysisk anstrengende at springe, og 45 min er derfor ofte mere end rigeligt.

Påklædning:

Udover de generelle sikkerhedsregler for elevafdelingen, er det obligatorisk at bære sikkerhedsvest til springundervisning.

Generelt:

• Der tages forbehold for tidsændringer, idet at der for eksempelvis om sommeren er en fast opsat bane og opvarmningen kan foregå på samme tid.
  • Hvis man rider på en elevpony er det et krav, at man også modtager en ugentlig dressurtime.
  • Der må først siddes op på ponyerne når underviseren er i hallen.
  • Det er underviseren, der har ansvaret under en undervisningstime.