Partsaftale

Som elev i elevafdelingen har man mulighed for at opleve hvad det vil sige og hvad det indebærer at have sin egen pony. Man kan nemlig få "halvpart" på en elevpony.

Betingelserne på denne "halvpart" er som følgende:

Partsbetingelser:

En parts aftale på SIRs pony består 2 x holdundervisning og 1 x ridning alene, eller 1 x holdundervisning, 1 x enetime ved en af elevafdelingens undervisere samt 1 x ridning alene. (såfremt holdundervisning er springhold, vil der tilkomme en merpris på 90 kr/måned)

• Parten aftaler med underviser/elevskoleleder hvilke tider der rides undervisning. Søndage samt helligdage er partens dag, hvor han/hun må komme og ride ponyen selv.
  • Retningslinjer for part skal overholdes – se vedlagte!
  • Er ponyen på fold når man kommer, er det vigtigt, at man informerer staldmesteren/staldvagten om, at man tager den ind.
  • Der må kun rides i den store skov ifølge med en voksen. Skulle der ske en skade på ponyen, vil parten ikke blive holdt ansvarlig, medmindre parten har brudt regler for skovridning.
  • Det er på eget/værgers ansvar at omgås SIRs ponyer og skulle ponyen lave en skade på parten, er det egen forsikring der skal benyttes.
  • Part står for vedligeholdelse af seletøj (wintec sadel tørres over med en fugtig klud).
  • Part står for soignering af pony. (Hale, man, hovskæg, nakkehår osv.)
  • SIR afholder alle udgifter og sørger for udstyr til ponyen.
  • Der kan forekomme aktivitet om søndagen hvor ponyen skal bruges af elevafdelingen.
  • Det er KUN partshaver der må ride hesten, medmindre andet er aftalt med en underviser i elevskolen.
  • Kontrakten kan fra begge parter
  • Måneds pris pr. 1/11-17: kr. 1175,-

Retningslinjer for part på SIR

SIR´s elevafdeling har mange gode og rare ponyer, som vi er meget glade for. Da vi rigtig gerne vil passe godt på både vores ponyer, men også vores partshavere, har vi udformet retningslinjer til ridningen om søndagen.

• Partshaveren kommer til ponyen hver søndag, og er man forhindret så giver man besked til elevskolelederen.
  • Ponyen skal ikke rides af andre end partshaveren, medmindre dette er aftalt med underviser i elevskolen.
    • Ponyen skal strigles godt både før og efter rideturen.
  • Parten har det fulde ansvar for vedligeholdelse af udstyr, og undervisere i elevskolen kan henstille part til dette. Udstyr skal rengøres mindst en gang om måneden, SIR sørger for rene underlag.
  • Ponyen må rides ud fra det konditionsniveau, som den befinder sig på (max 1 time)
  • Alle arealer på SIR må benyttes på søndage mellem 12 og 17.
    • Grundlaget for dette er,at hestene normalt går på fold kl. 8-12, samt at der efter kl. 17 ofte ikke er andre i stalden. Er man forhindret i dette tidsrum, kan andet arrangeres med elevskolelederen.
  • Når parten rider i hallen sammen med andre, skal de normale ridehusregler overholdes – se klubbens hjemmeside.
  • Partsryttere må IKKE: Longere, løsspringe eller benytte springmateriale (travebomme er accepteret) uden forud aftale med underviser i elevskolen.
  • Parten må gerne ride i skoven, men skal dog blive i ”den lille skov” (vestlig side af Gjessøvej) medmindre man er ledsaget af ansvarlig rytter/person over 18 år.
  • Man skal som rytter udvise respekt overfor andre ryttere og heste.
  • Parten må aldrig være alene i klubben.
  • Parten skal altid bære ridehjelm, også i stalden.
  • Ryd altid op i stalden efter ridning, og hæng sadeltøj ordentligt på plads.
  • Brug din sunde fornuft og tænk dig altid godt om, når du arbejder med din pony.

For at være berettiget til en part, skal disse retningslinjer overholdes. Opleves brud på reglerne, kan parten opsiges med øjeblikkelig varsel. Er der spørgsmål til overstående, kan man rette henvendelse til elevskolelederen.

Retningslinjer for parter mht. brug af de sociale medier

• Du må meget gerne dele billeder af rideskolens elevheste. Brug meget gerne hashtaggene "SilkeborgRideklub" og "ElevhestSIR", så andre kan se vores fine ponyer.
  • Du må meget gerne dele positive oplevelser med din part. Har du negative oplevelser, eller andet du er træt af mht. din part, hører vi meget gerne fra dig – vi ønsker IKKE at læse om dem på de sociale medier.
  • Del kun billeder af fornuftig og sikker ridning - sådan som du jo altid rider.
  • Skriv kun ting, du er sikker på, du ved. Ikke noget ”du tror, du ved” eller noget, ”du er næsten sikker på.”
  • Selvom din part/den hest, du rider på, og dig helt sikkert er glade for hinanden, og det er meget fristende, så lad være med at skrive eller få det til at lyde som om, at det er din hest. Skriv, at det er Silkeborg Rideklubs elevhest, og at du rider på den/har halvpart på den. Det skal fremgå tydeligt på din profil eller på dit billede.
  • DU er Silkeborg Rideklubs ansigt udadtil. Svar på kommentarer, spørgsmål og henvendelser på en pæn og flink måde.
  • Manglenede overholdelse af de angivne retningslinjer, kan medføre opsigelse af partsaftalen med øjeblikkelig virkning.
  • Hyg dig på de sociale medier. Vi glæder os til at læse om dine oplevelser med din halvpart J

Elevskolen

Silkeborg Rideklub