Christmas Warm Up Show

Ponyrytterne havde nogle fantastiske dage til Danish Derbys Christmas Warm Up Show på Vilhelmsborg fra d. 26.-29. nov. Kat II ekvipagerne Lucas på Micky og Isabelle på Kanilla var tilmeldt både bronzeturen (LB2**) og sølvturen (LA1* og LA2**), mens kat I ekvipagen Helena på Bella nøjedes med sølvturen, da hun også lige havde et klubmesterskab på Rollo og Viva at tage sig af samme dage.

Turene består af to kvalifikationsrunder og en finale eller trøstefinale. Selvfølgelig gik de efter at ende i finalen. Det betød også at de ikke ville satse hele butikken i første kvalifikationsrunde, men gik efter 0-runder. Alligevel endte det med rosetter til alle tre i den første kvalifikationsrunde: en 8. plads til Lucas og en 11. plads til Isabelle i LB** ud af 62 startende, samt en 15.plads ud af 76 til Helena i LA1*. Så hvad kunne det ikke ende med når de begyndte at satse!

Da kat II ponyerne nåede til LA1* metode A var Isabelle og Lucas da også blevet mere sultne, så Lucas satsede og endte på en super flot og lynhurtig 5.plads. Isabelle nåede dog, lige inden hun skulle ind, at stå ufrivilligt af på opvarmningsbanen, så hun valgte alligevel det sikre ridt og sluttede dagen med en stilmæssigt meget flot redet 0-runde.

Fredag var der kun en indledende runde i bronzeturen, og nu ville kat II rytterne vinde. De var mødt op torsdag med stor ydmyghed og uden helt at tro på at de kunne være med i kampen om placeringerne, men resultaterne havde givet dem mod. Begge kom sikkert gennem hovedspringningen og gav så gas i omspringningen. Konkurrencen var skarp! 9 lå under de magiske 20 sekunder og syv inden for samme sekund, heraf selvfølgelig Isabelle og Lucas. Isabelle og Kanilla endte på en 7.plads og Lucas lige efter på en 8.plads. Dette var første gang Isabelle havde forsøgt at ride efter en hurtig tid på Kanilla – og det så faktisk ikke engang hurtigt ud for en tilskuer! Det bliver spændende at se hvad de i fremtiden sammen kan præstere i tidsspringninger når de først lærer hinanden at kende!

Lørdag var der den sidste indledende runde i sølvturen og der røg en bom eller to hos alle tre så det blev desværre ikke til en placering. Men de var alligevel alle sammenlagt sikret en plads i finalen. Og Helena og Bella red en ekstra LA1* hvor de endte på en flot 4.plads.

Til trods for en bom fik Isabelle dog direkte ros fra speakeren, der efter hendes runde henstillede til publikum om at klappe lidt højere når de så god ridning!

Og faktisk er det ikke de flotte resultater, der falder én ind når man tænker på tre Silkeborg ekvipager til Christmas Warm Up, men derimod god ridning! Hvor de ikke mindst i søndagens finaler virkelig viste hvad de kan. De RIDER deres ponyer rundt i små vendninger, bagparten kommer med, ponyen ligger IKKE ned i svingene, rytterens hænder er placeret hvor de skal være, IKKE en halv meter til siderne eller oppe i luften og ponyerne når altid at være ligeudrettet på hver eneste forhindring. Isabelle og Kanilla fik desværre en bom i begge finaler, hvor især den ene bom bar præg af at de kun har kendt hinanden i 4 måneder. Til gengæld så man et fantastisk samspil mellem både Lucas og Micky og Helena og Bella. I LB2** kom Lucas for en gangs skyld til at ride i en alt for stor bue, så han mistede tid, men endte alligevel på en super flot 5.plads. I LA2** leverede han til gengæld både hurtighed og ikke mindst fantastisk flot ridning og endte igen på en super flot 5.plads. Helena leverede i sin LA2** virkelig varen med lækker ridning og snævre vendinger og endte på en vildt flot 2.plads.

Konkurrencen til ponyernes Christmas Warm Up er stor selvom det bare er et C-stævne. Mange af ekvipagerne i klassernes top 10 er for længst kvalificeret til B-stævner, nogle har deltaget i DM og visse skal også starte i FEI Baltic Cup finalen i uge 48 på Vilhelmsborg. Mange klubber må derfor nøjes med at få en enkelt ekvipage med i finalerne. Det gør blot resultaterne for de tre Silkeborg ekvipager desto flottere, og man kan kun glæde sig til at se hvad det næste år må bringe for dem!

Tekst: Lone Laursen

Isabelle